Wat is het verschil tussen een geldfilosoof en financieel adviseur wlu20211101a

Als geldfilosoof krijg ik regelmatig de vraag wat ik precies doe en wat het verschil is tussen een geldfilosoof, financieel adviseur, beleggingsadviseur en tussenpersoon in bijv. verzekeringen.

Het grote verschil is dat ik als geldfilosoof geen financiële producten verkoop of adviseer en de situatie van de klant van meerdere kanten probeer te bekijken. Er zijn tenslotte meerdere wegen die naar Rome leiden! Ook ben ik niet verbonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling. Sinds 1997 ben ik werkzaam in de  financiële wereld en heb ik diverse opleidingen gevolgd. Vanaf het begin help ik veel particulieren als ze vragen hebben over hun geldzaken zonder afhankelijk te zijn van de inkomsten van bijv. een bank, verzekeraar of verkoop van financiële producten. Als geldfilosoof ga ik een stapje verder!

Veel mensen kijken een beetje raar naar de term “filosoof” en weten niet wat bijv. een geldfilosoof voor hen kan betekenen. Filosofie wordt vaak ervaren als iets voor de hoogopgeleide- en academische wereld. Jammer, want iedereen kan soms in zijn leven een goede (geld)filosoof gebruiken. Een (geld)filosoof leert je nadenken over al je mogelijkheden en kansen, maar ook je onmogelijkheden. Door filosofie leer je op een andere manier naar jouw situatie of probleemstelling te kijken. Ik wil als geldfilosoof de filosofie uit de academische wereld halen en toegankelijk maken voor iedereen, want van een stukje kennis en inzicht is niemand ooit slechter geworden. Voor mij is de koppeling geld en filosofie de juiste  manier om de mensen (rijk of arm) op een eerlijke manier wijzer te maken als het gaat om hun geldzaken.

Als geldfilosoof wil ik 2 dingen doen:

  1. Vanuit mijn eigen ervaring en visie schrijf ik artikelen over allerlei geldzaken en probeer ik dingen in begrijpelijke taal uit te leggen. Veel van mijn klanten vinden dat ik moeilijke zaken in “Jip & Janneke taal” weet te vertalen.
  2. Naast de artikelen die ik voor Wijleggenuit.nl schrijf, kunnen mensen ook met mij sparren over hun geldzaken (hypotheken, belastingen, verzekeringen, beleggingen, schulden en bijv. administratie). Mijn uitgangspunt is, dat ik geen dingen adviseer of met een kant en klare oplossing kom zonder dat de klant weet waar het allemaal om draait. Naar aanleiding van deze sparsessie wil ik mensen weer aan het denken zetten over hun eigen geldzaken en financiële leven. De klant een stukje wijzer maken en laten zien wat de mogelijkheden zijn, zonder rekening te hoeven houden met de belangen van bijv. banken, verzekeraars of andere financiële instellingen.

Door mijn jaren lange ervaring op geldgebied en ervaringsdeskundige als vader, ondernemer en wereldburger weet ik over het algemeen wel wat er speelt in deze soms chaotisch lijkende wereld.

Ik hoop als geldfilosoof mensen iets te leren en zelfredzamer te maken. Vanuit mijn eigen ervaring en visie de mensen soms een spiegel voorhouden en in begrijpelijk taal uitleggen hoe dingen in elkaar zitten. Het sparren moet daarom ook niet gezien worden als een adviesgesprek waarbij de oplossing vaak vanuit de adviseur komt, zonder te weten wat zijn belangen zijn. Het is een gelijkwaardig gesprek waarbij ik de klant probeer wijzer te maken en vanuit allerlei andere kanten de zaak probeer te belichten.  De sparsessie is een educatief gesprek waarbij ik de klant weer zelf wil laten nadenken over zijn eigen situatie.  

Veel mensen zien vaak door de bekende bomen het bos niet meer. Teveel informatie en mogelijkheden maakt het er vaak niet beter op. De mensen weer nuchter naar de zaak laten kijken, is vaak al de beste oplossing. Door mijn artikelen als geldfilosoof of mogelijkheid om eens te sparren hoop ik de mensen weer een stukje verder te helpen in deze uitdagende, maar mooie wereld.

Wie is geldfilosoof Aart Hoeven? 

Heb jij iets kunnen leren van dit gratis artikel of heb je nog vragen? 

We hebben dan nog 4 handige tips die je verder kunnen helpen: 

Tip 1: Heb jij vragen over je geldzaken? Stel hier vrijblijvend en zonder aankoopverplichting  je vraag.

Tip 2: Wil jij 20% korting op sparren, e-books of cursussen ontvangen en op de hoogte blijven over geldzaken? 

Tip 3: Hebben de gratis artikelen je geholpen? Dan mag je Aart trakteren op een kopje thee! Super bedankt als je dit doet! 

Tip 4: Weten wanneer we nieuwe artikelen, video’s en downloads publiceren en 20% korting op sparren, e-books en cursussen? 

Dit artikel is gemaakt door: Geldfilosoof Aart Hoeven. 

Op ons platform kunt u informatieve video’s, artikelen, cursussen en hulpmiddelen vinden op allerlei gebieden. Regelmatig publiceren wij nieuwe video’s over bijvoorbeeld: bijles, remedial teaching, belastingen, administratie, geldzaken, senioren, leren budgetteren en nog veel meer interessante onderwerpen voor jong en oud. Samen met onze specialisten weten wij kennis en informatie in duidelijke taal over te brengen, want alleen met de juiste kennis komt u verder! Bedankt voor het vertrouwen in ons en wij zien u graag terug op Wijleggenuit.nl

De artikelen, video’s en informatie op wijleggenuit zijn gebaseerd op onze eigen persoonlijke mening en visie. Wij verkopen geen of bemiddelen zelf niet in producten en diensten. Zo houden wij onze mening  en visie onafhankelijk!  Aan teksten en/of berekeningen kan men geen rechten ontlenen. Wij verstrekken geen adviezen. Alle informatie op onze website, artikelen, video’s  en tips etc. zijn educatief bedoeld. Klant en bezoeker blijft verantwoordelijk voor zijn eigen handelen.