Lifefilosoof. De stoïcijn tussen je oren.

Is dit weer één van die vele zelfhulpboeken over een gelukkig en happy leven?

 

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen. Als jij streeft naar een constant geluksgevoel en een zoektocht naar alleen maar positieve gedachten, koop dit boek dan niet. Bij een stoïcijnse mindset is het doel niet je altijd happy en positief voelen, maar een streven naar meer gemoedsrust en psychische weerbaarheid in deze onzekere en chaotische wereld vol (media)prikkels. We leven in een maatschappij waar de prestatiedruk hoog is en men het gevoel heeft altijd aan te staan. De mogelijkheden lijken vaak onbeperkt, maar dat maakt het kiezen er niet makkelijker op. Je continu gelukkig en positief voelen is volgens de stoïcijnen niet haalbaar. Wij maken geen valse beloftes dat jij je na het lezen van dit boek je altijd happy zult voelen, maar dat de kans groot is dat jij beter kunt dealen met jouw mentale zelfredzaamheid in deze hectische en chaotische wereld.

  

De Stoa (ontstaan 300 v. Chr) wordt vaak als inspiratiebron gebruikt in de huidige psychologie. Vroeger waren er geen psychologen en ging men bij mentale klachten praten met een filosoof. Hier zochten mensen naar meer rust en balans tussen de “oren”. Toen had men ook last van mentale onrust en was de wereld ook chaotisch. Het is echt een ‘doen’ filosofie met praktische en doelgerichte denkwijzen en methodes die er voor zorgen kan dat jij meer grip krijgt over je eigen (emotionele) leven en gedachten.

 

Geloof niet dat je na 1 keer lezen van dit boek de oplossing voor jouw problemen hebt gevonden. Volgens de stoïcijnse filosofie ligt de oplossing in het volhouden van deze eeuwenoude en beproefde denk- en leefwijze. Net als vele anderen heb ik er in de praktijk (privé en zakelijk) veel voordeel uit deze praktische denk- en leefwijze weten te halen. Ik wil dit met je delen en je de eerste stappen laten zetten naar een stukje gemoedsrust in deze toch wel mooie wereld!

 

Tip: Niet twijfelen, maar gewoon doen, want je zoektocht naar mentale zelfredzaamheid begint nu!

 

Lifefilosoof  Aart Hoeven (1966) is fan van de stoïcijnse filosofie en schrijft voor Wijleggenuit.nl artikelen en boeken over allerlei levensvraagstukken. Vanuit zijn eigen ervaring en visie wil Aart mensen een spiegel voorhouden en in begrijpelijk taal uitleggen hoe dingen in elkaar zitten. Met de boeken, lezingen, video- & audio verdiepingen en sparsessies wil Aart mensen aan het denken zetten en meer zelfredzaam maken en op die manier de wereld een stukje leefbaarder maken.

 

 

Wij zullen vanaf november 2023 de volgende producten en diensten m.b.t. het versterken van je mentale zelfredzaamheid lanceren:

  • Boek & e-book: Lifefilosoof. De stoïcijn tussen je oren. Balans & rust door een stoïcijnse mindset.
  • Video- en audio verdiepingen. 
  • Lezingen voor particulieren en bedrijven.
  • Sparsessies met de lifefilosoof Aart Hoeven over de stoïcijnse filosofie en het versterken van je mentale zelfredzaamheid. 

Wil jij op de hoogte blijven en weten wanneer wij de producten en diensten beschikbaar stellen? Stuur mij een mail: info@wijleggenuit.nl 


Ik hoop snel iets voor je te kunnen betekenen!