Hoe neem je betere beslissingen zonder spijt achteraf?

Hoe maak je een beslissing  op financieel gebied die bij jou past? Hoe ga je om met een bepaalde financiële situatie? Hoe reageer je op een confrontatie? Hoe zorg jij ervoor dat je de juiste stappen neemt alvorens te reageren? Hoe voorkom je spijt achteraf van je  (financiële)keuzes? 

We moeten steeds maar weer kiezen.

We moeten in ons leven vele beslissingen nemen: in ons privé leven, op ons werk of school, tijdens de opvoeding, over onze gezondheid. Keuzes op het gebied van geldzaken en bij het doen van investeringen, of tijdens het kopen van spullen. Als we  discussiëren of een gesprek met iemand hebben, of als we mensen ontmoeten etc. etc. Het leven is een vat vol keuzes. Elk moment van de dag zijn we bewust of onbewust bezig met het maken van deze keuzes. Soms maken we beslissingen waar we achteraf spijt van hebben of waarvan we achteraf beseffen dat we hier niet altijd goed over hebben nagedacht. Vaak laten we ons leiden door de meningen en adviezen van anderen, maar kloppen deze wel? Zijn deze wel altijd goed voor mij? Wat is het belang bij al deze “goed bedoelde”adviezen? Wat iemand anders kiest, hoeft namelijk niet altijd goed voor jou uit te pakken!

Keuzestress

We leven in een tijd waar veel mogelijk is. Continue worden we bestookt met de meningen van anderen of krijgen we “goed bedoelde”adviezen van mensen die ons doen twijfelen of we wel het juiste doen.  We worden ook veel blootgesteld aan reclames van bedrijven en organisaties die ons iets adviseren of iets willen verkopen. Door de media (tv en radio) en internet ( social media, apps en websites) zijn wij continue in contact met de buitenwereld en worden we steeds blootgesteld aan  zinvolle, maar ook minder zinvolle informatie. Dit maakt het maken van keuzes niet altijd gemakkelijker. Hoe meer keuzemogelijkheden er zijn, hoe moeilijker we een juiste beslissing kunnen nemen. Keuzestress is een veel voorkomend probleem bij de mens. Door al deze keuzemogelijkheden willen we nog weleens onze kop in het zand steken. Dit lijkt misschien de makkelijkste weg, maar is vaak niet de juiste oplossing voor jou persoonlijk! Vaak voelen we ons geen leider meer, maar lijder van onze eigen leven.

Hoe kun jij toch in deze hectische wereld tot een voor jou goede keuze komen?

Na het bestuderen van diverse (filosofische) boeken en uit eigen arbeid, ondernemer en levenservaring heb ik als geldfilosoof een schema (OJHA stappenplan) opgesteld dat je kan helpen bij het maken van keuzes. Dat schema kan ervoor zorgen dat je weer gaat leiden ipv lijden. OJHA is ook makkelijk te onthouden, want in elke situatie moet je denken: OJHA ik ga dit beter onderzoeken.

Een beslissing nemen op het gebied van geldzaken? Word slimmer, wijzer en zelfredzaam met deze OJHA methode en leer stapsgewijs de voor jou juiste beslissing te maken. O ja, deze methode is niet alleen geschreven voor het nemen van beslissingen op het gebied van geldzaken. Hanteer de OJHA methode ook eens in andere “dagelijkse”situaties!

Je kunt hieronder de OJHA methode gratis downloaden ( in .pdf formaat). Ben je tevreden over de methode? Deel deze gerust met anderen. Want alleen met de juiste kennis komen wij verder!

Wil jij sparren met geldfilosoof Aart Hoeven over jouw geldzaken?

Kennismakingsaanbieding € 49,95:

 • Aanbieding loopt t/m 30 juni 2022
 • Tot 30 minuten sparren met geldfilosoof Aart Hoeven.
  ( personal call sessie op afspraak via telefoon of via videocall sessie).
 • 1 jaar online toegang thema Geldzaken. Gedurende je abonnementsperiode toegang tot alle huidige en toekomstige artikelen, video’s en e-books m.b.t. het thema Geldzaken.
 • Tevredenheidsgarantie: Niet tevreden over gesprek met Aart Hoeven? Dan betalen wij je € 30,= terug. Deze garantie is per klant 1 keer te gebruiken.
 • Abonnement stopt automatisch na 1 jaar.
 • Andere kortingsacties zijn niet te combineren met deze kennismakingsaanbieding.

Abonnement thema Geldzaken € 29,95 per jaar:

 • 1 jaar online toegang thema Geldzaken. Gedurende je abonnementsperiode toegang tot alle huidige en toekomstige artikelen, video’s en e-books m.b.t. het thema Geldzaken.
 • Mogelijkheid om tegen betaling te sparren met geldfilosoof Aart Hoeven.
 • Doorlopend abonnement. Abonnement wordt automatisch met 1 jaar verlengd.
 • Automatische incasso.

Geef een antwoord